Logo van VGM Breed in kleuren donkerblauw, paars en lichtblauw - de letters V,G,M plus tekst uw arbeidshygiënist.

Imke Breedveld

VGM Breed

Even voorstellen: Imke Breedveld

Vakinhoudelijkheid, eerlijkheid en gedrevenheid; dat zijn de drie sleutelwoorden die mij goed typeren.

Ik ben (hoger) arbeidshygiënist, milieukundige, veiligheidskundige. VGM Breed B.V. dat ik in 2005 startte heb ik in eerste instantie opgericht om klanten integraal te kunnen begeleiden in het werkveld Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Vandaar de termen VGM in de bedrijfsnaam.

Vanaf 2015 is VGM Breed meer gericht op het uitvoeren van werkplekonderzoeken naar blootstelling aan gevaarlijke stoffen, geluid, trillingen, klimaat en biologische agentia. Aspecten van het mooie en nog steeds brede vakgebied Arbeidshygiëne.

VGM Breed is actief in diverse industriële branches: betonmortel en producten, producten coatings, tankreiniging, metaal- en elektro, lederinstructie, houtbewerking, metaalrecycling. VGM Breed werkt aan arbeidshygiënische cultuurverandering via een beleidsmatige, maar ook praktische aanpak. Gebruik wordt gemaakt van specialistische meetapparatuur en erkende arbeidshygiënische onderzoeksmethodes en laboratoria. De aanpak van VGM Breed kenmerkt zich om de brug te slaan tussen goed en gefundeerd onderzoek naar een setting waarin het voor een regulier productiebedrijf toepasbaar is.

In mijn dagelijkse praktijk ontmoet ik veel werknemers. Vaak zie ik beginnende en nog niet (h)erkende gezondheidsklachten. Recente kentallen tonen aan dat alleen al in Nederland jaarlijks rond de 4000 mensen overlijden door werk gerelateerde ziektes. In Nederland is een groot tekort aan praktisch werkend arbeidshygiënisten en de gezondheidsrisico’s zijn groot. Dit heeft me eind 2021 doen besluiten om me alleen nog maar in te zetten op arbeidshygiënische onderzoeken, preventie en coaching in bedrijven.

Mijn integrale milieu- en veiligheidservaring heeft voordeel dat ik gemakkelijk aanhaak in bedrijven. Vanuit de klassieke organisatiestructuur zijn klanten vaak wel al gewend aan trajecten / onderzoeken op het gebied van omgevingsvergunningen en zijn er ook veiligheidskundig geschoolde medewerkers aangesteld. De vertaalslag naar gezondheidspreventie vergt vaak net wat andere sturing. Dat proces begeleid ik. Mijn gesprekspartners zijn veelal directies, productieleiders, teamleiders, technische dienst medewerkers, personeelszaken, veiligheidsdeskundigen, maar vooral ook de medewerkers in de productie.

Mijn specialistische arbeidshygiënische kennis houd ik up-to-date via de opdrachten, gerichte samenwerking, (internationale) bijscholing. Ik ben zelf lid van de Nederlandse Vereniging voor Arbeidshygiëne. VGM Breed volgt internationale ontwikkelingen via webinars en maakt gebruik van nationale en internationale arbeidshygiënische software tools. Graag lever ik ook een bijdrage om beginnende arbeidshygiënisten ervaring te laten op doen. Bij de diverse opdrachten bij klanten lopen daarom regelmatig mensen mee.

VGM Breed beschikt over een uitgebreid multidisciplinair netwerk.

Ik zie er naar uit u te mogen ontmoeten. Neem gerust contact met mij op!


Vakinhoudelijk


Eerlijk


Gedreven